Reka Szilvay

Sibelius-Akatemian viulumusiikin professori Réka Szilvay on konsertoinut sekä solistina että kamarimuusikkona eri puolilla Eurooppaa, Aasiaa, Etelä-Amerikkaa, USA:ta ja Etelä-Afrikkaa. Hän on esiintynyt kaikkien merkittävien suomalaisten orkestereiden solistina sekä mm. Lontoon filharmonisen orkesterin, Pietarin Mariinsky-teatterin orkesterin, Dallasin sinfoniaorkesterin, Salzburgin Mozarteum orkesterin, Strasbourgin filharmonisen orkesterin solistina arvostetuissa konserttisaleissa kuten Wienin Musikvereinissä, Salzburgin Grosses Festspielhausissa, Tokion Suntory Hallissa, Taipein National Concert Hallissa, Birminghamin Symphony Hallissa, Lontoon Barbican Concert Hallissa, Kölner Philharmoniessa sekä Teatro Colónissa Buenos Airesissa. Resitaali -konsertteja hän on pitänyt mm. seuraavissa konserttisaleissa: Konzerhaus Wien, Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall London, Cité de la Musique Paris, Megaron Concert Hall Athens, Palais des Beaux-Arts Brussels ja Carnegie Hall New York.

Radionauhoituksia ja televisionauhoituksia hän on tehnyt mm. YLE:lle, BBC:lle, Radio Francelle, Arte TV:lle, Itävallan ORF:lle sekä Unkarin MRT:lle. Warner Records julkaisi hänen debyyttilevynsä ”The 7 Seasons” ja Alba Records hänen resitaalilevynsä “The Roaring Twenties”. Warner Music’in julkaisemalla ”Double Concertos for Strings” hän tulkitsee Bachia, Naxos -levymerkillä Schumannia suolikielin. Réka Szilvay on aktiivinen kamarimuusikko, jonka vakiintuneita yhteistyökumppaneita ovat mm. pianotaiteilija Heini Kärkkäinen ja sellotaiteilijat Marko Ylönen ja Robert Cohen. Nykyisin hän soittaa teoskohtaisesti myös suolikielillä yhteistyössä mm. Aapo Häkkisen ja Erich Höbarthin kanssa.

Helsingissä syntynyt Réka Szilvay aloitti viulunsoiton nelivuotiaana Itä-Helsingin Musiikkiopistossa isänsä Géza Szilvayn ohjauksessa. 12-vuotiaana hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa professori Tuomas Haapasen johdolla ja 1992-98 Wienin musiikkikorkeakoulussa opettajanaan professori Gerhard Schulz (Alban Berg -kvartetti).