Jukka Merjanen

Jukka Merjanen aloitti viulunsoiton opinnot nelivuotiaana ja jatkoi opintojaan myöhemmin sekä Edsbergin musiikki-instituutissa Tukholmassa, että Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2001 suoritettuaan viuludiplominsa korkeimmalla mahdollisella arvosanalla. Hän on jo aikaisessa vaiheessa yhdistänyt urallaan menestyksekkäästi sekä orkesterimuusikon että esiintyvän taiteilijan uran. Jo vuodesta 1998 lähtien, saatuaan ensimmäisen orkesterikiinnityksensä Helsinki Filharmonian 1-viulistina hän on samaan aikaan jatkuvasti konsertoinut säännöllisesti solistina ja kamarimuusikkona, sekä koti- että ulkomailla. Vierailevan 1.  konserttimestarin tehtäviä Merjanen on hoitanut erittäin monissa orkestereissa; mm. Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Tampere Filharmoniassa, Tapiola Sinfoniettassa ja Sinfonia Lahdessa.

Vuodet 2004–2007 Merjanen vietti Lontoossa työskennellen maailmankuulun The Royal Philharmonic Orchestran 2. konserttimestarina saatuaan orkesterin jäsenyyden koesoiton ja sitä seuranneen menestyksekkään koeperiodin tuloksena. Palattuaan takaisin Suomeen Merjanen työskenteli 1.vuorottelevana konserttimestarina Turun Filharmonisessa orkesterissa vuosina 2008–2012.

Konserttimestarina työskentelyn ohella Merjanen on aktiivisesti jatkanut toimintaansa sekä kamarimuusikkona että solistina. Toimintansa vuonna 2014 aloittanut Kaakon Kamarimusiikki on Merjasen perustama festivaali, jonka taiteellisena johtajana hän toimii.

Syyskaudesta 2012 Merjanen on toiminut Suomen Kansallisoopperan 1.konserttimestarina