Pianistit

Naoko Ichihashi

Naoko Ichihashi valmistui vuonna 1981 Tohon musiikkilukiosta Tokiossa ja pääsi samana vuonna Indianan yliopistoon opiskelemaan pianonsoittoa György Sebökin johdolla. Vuonna 1986 hänet palkittiin parhaana säestäjänä Tsaikovski-kilpailussa Moskovassa. 1987 Ichihashi valmistui Indianasta, siirtyi Suomeen ja sai tuntiopettajan paikan Sibelius-Akatemiassa. Samana vuonna hänestä tuli Avanti! Orkesterin jäsen. Ensikonsertin hän soitti Helsingissä vuonna 1990. Vuosina 1991-1992 Ichihashi opiskeli Pariisissa Ecole Normal koulussa, jossa hän suoritti ”licence de concert -diplomin. Vuonna 1993 hän sai toisen palkinnon Oulun kamarimusiikkikilpailussa.

Ichihashi on toiminut lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2014 eteenpäin. Hän on arvostettu ja aktiivinen muusikko, joka esiintyy jatkuvasti kamarimusiikkitapahtumissa ja toimii Jean Sibelius -viulukilpailun ja Paulon sellokilpailun pianistina.

Mikael Kemppainen

Mikael Kemppainen opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ensin Minna Pölläsen ja sitten prof. Liisa Pohjolan johdolla. Opintojaan Kemppainen on täydentänyt lukuisilla koti-ja ulkomaisilla (Unkari, Viro, Venäjä, Itävalta, Ranska, Hollanti, Luxemburg) mestarikursseilla, lisäksi hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa paljon kamarimusiikkia Ralf Gothónin sekä liediä Ilmo Rannan ja Hartmut Höllin johdolla. Mikael Kemppainen on palkittu monissa piano- ja kamarimusiikkikilpailuissa, mm. 1. palkinto Jyväskylän Pianokilpailussa 2001. Näiden palkintojen jälkeen Kemppainen on esiintynyt useiden orkestereiden solistina sekä lukuisilla festivaaleilla. Lisäksi hän on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle.

Kemppainen on aina ollut aktiivinen kamarimuusikko, ja hänen ohjelmistonsa erityisesti jousisoittimien kanssa onkin mittava. Kemppainen toimii nykyisin säestyksen lehtorina Turun konservatoriossa. Hän on myös tuttu näky lukuisien mestarikurssien ja kilpailuiden pianistina; viime vuosina hänet on kiinnitetty Kuopion Viulukilpailun ohella mm. Turun Sellokilpailun ja Paulon sellokilpailun pianistina.

Timo Koskinen

Timo Koskisen (1965) taiteilijakuvaan on oleellisesti vaikuttanut kaksi asiaa: puolalaisen pianotaiteen traditioon pohjautunut, ergonomiseen tekniikkaan tähdännyt opetus, jota antoi Helsingin Konservatoriossa kahdeksan vuoden ajan hänen ensimmäinen opettajansa Michal Zieliński, sekä yli 25-vuotinen kamaripianistin ura Sibelius-Akatemiassa, jossa yhteistyö kymmenien pedagogien ja satojen opiskelijoiden kanssa on merkittävästi syventänyt Koskisen muusikkoutta. Erityisen merkittäviä olivat vuodet mm. sellisti Heikki Rautasalon luokan pianistina.

Ennen Helsingissä antamaansa ensikonserttia (1990) Koskinen opiskeli Sibelius-Akatemiassa opettajinaan mm. Liisa Pohjola ja Erik T. Tawaststjerna sekä Varsovan Chopin-Akatemiassa Andrej Stefanskin johdolla. Timo Koskinen on kotimaansa lisäksi esiintynyt useissa muissa Euroopan maissa sekä Hongkongissa ja Etelä-Koreassa.

Hän on myös toiminut eri soitinten kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa tunnustettuna kamaripianistina. Koskisen omista kilpailumenestyksistä mainittakoon 1. palkinto Ilmari Hannikainen –pianokilpailun alle 16-v. sarjassa 1978 ja 2. palkinto Maj Lind –pianokilpailuissa 1988.